★★★★★ + 30.000 tevreden klanten

Kan ik mijn strijkijzer vervangen door een stomer?

Sommigen houden er van en vinden het heerlijk ontspannend; maar in veel huishoudens is het doen van de strijk niet populair, en wordt door velen gezien als een tijdrovend rotklusje. Opmerkelijk is dat de 'nieuwe generatie' op zichzelf wonende en starters, vaak niet eens meer een strijkbout en strijkplank in huis hebben. Kleding wordt na het wassen/drogen direct in de kast gehangen en verdwijnt niet eerst nog in een strijkmand. Het gebruik van een kledingstomer is enorm in populariteit gestegen. Maar is een kledingstomer nou echt een volledige vervanging van het strijkijzer?

Een stomer/steamer is een apparaat dat kreuken uit kleding haalt met – hoe kan het ook anders – stoom. In tegenstelling tot een strijkijzer hoef je er geen druk voor uit te oefenen en heb je dus ook geen strijkplank nodig. Minder druk, kracht en hitte uitvoeren op de stof, verlengt de levensduur van het textielproduct aanzienlijk. Kreukels uit je kleding krijgen zonder de stof te beschadigen doe je met een kwalitatieve kledingstomer
Een kledingstomer is in veel gevallen geen complete vervanging voor je strijkijzer. Zo verwijder je met een handstomer geen hardnekkige, diepe kreukels, omdat de continue stoomproductie over het algemeen te laag is, en je met een strijkbout veel meer druk op een stof uitoefent. Bedenk daarom vooraf waarvoor je de kledingstomer gebruikt. Uit linnen gaan de kreukels lastiger, dan bijvoorbeeld bij katoen, of satijn.

Een kledingstomer ideaal voor het snelle ontkreuken van dunne stoffen, delicate stoffen en kleding met moeilijke texturen, zoals plooirokken.
Het is ook ideaal voor het bijwerken en opfrissen van allerlei soorten kleding, waaronder wollen truien en jassen. Naast het gebruik van de stomer op kleding, is een stomer ook heel goed te gebruiken voor je beddengoed, gordijnen en bijvoorbeeld tafelkleden.

Moeiteloos, snel en eenvoudig kreuken verwijderen en jouw kleding opfrissen zonder een strijkplank te gebruiken? Dan is een compacte handheld steamer perfect voor jou! Een kledingstomer is handig voor erbij, en zeker voor op reis om even snel je kleding kreukloos te maken of op te frissen, maar het is geen volledige vervanging van een strijkijzer. Koop geen kledingstomer om volle manden strijk mee weg te werken, maar enkel voor snelle klusjes.  Een kwalitatieve kledingstomer is binnen 20 seconden opgewarmd en klaar voor gebruik. Met een volle watertank kan je gemiddeld zo'n 2/3 kledingstukken stomen. 
Vorige Post

Last but not least: zorg beter voor de kleding die je al hebt!

Gebruik de juiste verzorgingsartikelen om je kleding te verzorgen. Stop je kleding niet onnodig in de wasmachine, maar haal er bijvoorbeeld eens een kledingstomer overheen om de stof op te frissen, of hang de stof buiten uit om te luchten. Gaat een stof pillen? Of zitten er pluizen op? Gebruik een textielborstel of pluizenverwijderaar om de stof nieuw leven in te blazen. Het hoeft zeker niet weggegooid te worden. Gebruik zachtaardig wasmiddel, zonder chemicaliën en schadelijke stoffen voor je kledingstuk. Zo gaat de stof veel langer mee!